HomeNieuws & BlogsSergé screendoek

Sergé screendoek

De vraag naar screenzonwering blijft groeien. Aangezien er steeds meer luchtdichter wordt gebouwd en graag veel en grote raampartijen willen is het vandaag minder een uitdaging om gebouwen te verwarmen, maar des te meer om ze op warmere dagen koel te houden. Studies tonen aan dat de temperatuur in ruimtes met zonwering op warme dagen tot 10° Celsius lager ligt. Ook nemen screens steeds vaker de plaats in van rolluiken om bijvoorbeeld slaapkamers te verduisteren. Daarnaast worden ook geïntegreerd als zon- en windbescherming in terrasoverkappingen. Sergé is daarom een topproduct voor buitenzonwering. Deze doeken zijn met glasvezel versterkt en driedimensionaal stabiel, waardoor ze altijd strak hangen. Door een screen op een juiste manier toe te passen, kan men niet alleen de zonnewarmte en temperatuur in een gebouw perfect onder controle houden, maar ook de lichtinval of transparantie. Daarom worden screendoeken geleverd met openingsfactoren van 3% en 1%, waarbij deze laatste vooral bedoeld is om storende reflecties in beeldschermen te vermijden.

Aangezien alle doeken dezelfde weefstructuur hebben, kunnen ze probleemloos door elkaar in een gebouw worden toegepast. Ze zijn bovendien leverbaar in een zeer ruim aanbod aan kleuren, waarbij ze nauw bij de kleur van de andere gevelelementen, zoals bakstenen, deuren en raampartijen aansluiten.

Copaco heeft met de OUT in the jungle een mooie collectie geïntroduceerd. Dit is een extreem duurzame, effectieve collectie buitenschermen, geweven met gecoate glasvezelgarens. Het zijn acht trendkleuren namelijk Mango, Maroon, Coconut, Safari, Moss, Palm, Lagoon en Shade, die perfect aansluiten bij de wensen van architechten, designers en consumenten.

Voor de residentiële markt heeft Copaco Sergé Lunar in het assortiment. Dit doek is verduisterend door een gelamineerde coating aan de binnenzijde en daarom ideaal voor bijvoorbeeld slaapkamers. Voor een uniform beeld heeft ook dit doek dezelfde weefstructuur als de niet-verduisterende doeken.

Download brochure